reede, 17. jaanuar 2014

Punahunt ja kuri tüdruk.

ANNU kodune ülessanne- Kirjuta vabalt valitud muinasjutu järgi lühike vigurmuinasjutt.Võid ära vahetada tegelased, tegevuspaiga või tegevuse.

Punahunt ja kuri tüdruk.

Punase mütsiga hunt oli jätnud mõned kondid vanaema jaoks, et need talle viia. Ta helistas vanaemale, et hakkab kohe tulema. Samal ajal kuulis kuri tüdruk seda juttu pealt ja otsustas kiiremat teed pidi vanaema juurde jõuda. Ta tahtis, et vanaema kooks talle täpselt samasuguse punase mütsi nagu hundil.......Aga ta ei saanud niisama lihtsalt minna vanaema juurde ja paluda tal see kududa.Tüdruk oskas ainult nõuda,sõna "palun " tema suust ei tulnud kunagi. Nii ta siis otsustaski enne hunti vanaema juurde ja minna ja ennast hundina esitleda.

Kohale jõudes meelitas kuri tüdruk vanaema koos kudumistööga keldrisse. Ise maskeeris ennast vanaemaks.
Hunt andis oma kondid vanaemale, kes neid kohe lutsutama hakkas .Hunt küsis:"Vanaema, miks sa konte nagu pulgakommi lutsutad?"Mul jäid proteesid keldrisse, kui seal moosi maitsmas käisin.Ole pai,too need ära"palus vanaema.
Nüüd pani kuri tüdruk ka vanaema keldrisse luku taha.
Siis koputas uksele jahimees, kes tuli vaatama, kui kaugel vanaema tema laste punaste mütside kudumine on.Jahimees otsis kogu maja läbi ja lõpuks leidis ta vanaema keldrist koos hundiga.
Kuri tüdruk põgenes kiiresti majast 7 maa ja mere taha kudumist õppima.Jahimees kutsus hundi ja vanaema end juurde kooki sööma ja marjajooki jooma.

1 kommentaar: